viernes, 7 de septiembre de 2012

La PAH Garraf ocupa diferents seus bancàries de Vilanova per denunciar els bancs

http://xarxapenedes.cat/la-pah-garraf-ocupa-diferents-seus-bancaries-de-vilanova-per-denunciar-els-bancs/

VILANOVA I LA GELTRÚ.- La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de la comarca del Garraf ha donat suport avui a una afectada per desnonament davant de l’oficina bancària de “La Caixa” de Francesc Macià, 93, a Vilanova i la Geltrú.
Armats amb xiulets i claxons, els manifestants han esperat fora de l’oficina mentre l’afectada, una dona que ha passat a cobrar menys que les quotes de la hipoteca del seu pis, negociava a l’interior amb l’ajuda de l’advocat de la PAH. Al cap de mitja hora s’ha sabut que el director de l’oficina ha accedit a signar el rebut de les revindicacions de l’afectada, que passa per retornar el pis al banc sense quedar a deure més diners, i quedar exempta dels impostos de transmissió d’immobles, principalment.
Els manifestants s’han dirigit llavors a les oficines de “La Caixa” i “Caixa Penedès” al Mercat Municipal, “Bancaja” a la Rambla amb Francesc Macià i a la seu del BBVA de carrer Esbarjos amb Rambla. En aquestes oficines, els manifestants han entrat a l’interior fent sonar el xiulets i denunciant el robatori que a parer seu estan cometent els bancs amb l’ajuda dels polítics i que, entre d’altres, du a milers de desnonaments cada setmana. Per als manifestants, l’ocupació està justificada atesa la immensa quantitat de diners públics entregats als bancs, sense res a canvi.
A la darrera parada de la manifestació improvisada per aquesta cinquantena de manifestants s’ha produït un incident, dins la seu del BBVA. Un treballador del banc ha colpejat amb el puny contra l’estòmac d’una de les manifestants, d’avançada edat, fet que ha dut els Mossos a intervenir i a fer sortir els manifestants. Els quatre agents dels Mossos, que han mantingut una actitud respectuosa amb la manifestació, han procedit a identificar alguns dels manifestants però no l’agressor, impossibilitant així la corresponent denúncia.
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca és un moviment social a nivell estatal que funciona per assemblees locals o comarcals i que té per objectiu ajudar cas per cas les famílies que es troben en situació de pobresa i d’impagament de les lletres de la hipoteca dels seus domicilis. L’objectiu és aconseguir una negociació justa amb els bancs que no deixi les famílies sense casa, arruïnades i amb deutes de per vida.
A Vilanova es reuneixen cada dimarts a les 20h al Centre Cívic de Sant Joan. Aquest dimarts va tenir lloc la primera assemblea després d’estiu i l’assistència va ser molt nombrosa. Cinc noves famílies van acudir a explicar els seus casos i a sumar-se a la PAH, ja que la plataforma no defensa cap cas si els afectats no se sumen a la lluita col·lectiva per tots els casos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario