miércoles, 5 de septiembre de 2012

Manifest/Comunicat de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques , P.A.H ALT PENEDÈS i GARRAF

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Alt Penedès i Garraf ve detectant en els darrers  mesos la necessitat d’aliments entre varies famílies. Aquestes famílies que esgoten l’ajuda dels seus familiars, se’ls nega les ajudes, que perden el subsidi d’atur, no tenen en aquest moment cap tipus d’ingrès que permeti garantir la correcte alimentació dels seus fills i filles, ni una dieta alimenticia correcte.

Els bancs d’aliments no poden asegurar sempre la correcte alimentació, ni tant sols un servei continu per a l’alimentació dels nadons o menors. La congelació de l’aportació de recursos de les administracions a les entitats del tercer sector, està condemnant a moltes families i infants a una procès de desnutrició que ben segur acabarà afectant la seva salut.
Moltes d’aquestes famílies es troben en una situació límit i no només alimenticia. No poden pagar l’aigua, la llum, el gas, els llibres dels seus fills i filles, ni la roba, ni les activitats escolars, ni la hipoteca del seu habitatge, ni la gasolina necessaria per desplaçar-se, ni els medicaments que requereixen.
Les aportacions que fan les administracions per al rescat de bancs i caixes. La priorització del pagament als mercats financers per sobre dels interessos de la ciutadania i la submissió dels poders polítics als beneficis del capital,  ens està condemnant a patir misèria i necessitat. En comptes de oferir mesures eficients i urgents per a protegir la població afeblida pel sistema econòmic i per la mal anomenada crisi, que els serveix per a justificar les retallades socials, ajuden al sector financer a mantenir els seus beneficis sense qüestionar res.
Cada dia són desnonades 517 famílies a l’estat espanyol. La gran majoria d’aquestes famílies, no deixen de pagar el seu habitatge per gust,  i ho fan perquè han de decidir entre la seva alimentació i supervivència, o el pagament al banc.
Vist l’extrema situació que pateixen algunes famílies de la PAH Alt Penedès i Garraf, hem decidit donar suport i participar a les accions que aquestes famílies realitzin per a assegurar la subsistència i la seva alimentació i ens reafirmem en el compromís amb la ciutadania per a evitar l’exclusió social a les que el sistema financer les vol abocar.

Alt Penedès i Garraf, 3 de setembre de 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario